Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@10:21:11 GMT

موج نو؛ تلاش برای زنده نگاهداشتن میراث خط شکسته

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۶۰۵۲۸

موج نو؛ تلاش برای زنده نگاهداشتن میراث خط شکسته

نمایشگاه موج نو که با همکاری موسسه فرهنگی اکو و کمیسیون ملی یونسکو- ایران برگزار می‌شود، میزبان ۴۰ اثر هنری در ابعاد و فرم‌های مختلف و موضوعات متنوع ادبی است که توسط ۵ تن از استادان این رشته شامل محمد حیدری، فرشته حسینی، غلامعلی گوران، ذبیح‌الله لولوئی مهر و شمس‌الدین مرادی خلق شده اند.

محمد حیدری از اساتید خوشنویسی و از حاضران در این نمایشگاه در مورد پیشینه این میراث گفت: خط شکسته از اصیل‌ترین و ایرانی‌ترین و جوان‌ترین دستاوردهای هنرمندان ایرانی است که پیدایش آن به نیمه دوم قرن یازدهم هجری برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این خط که برای تندنویسی و ارسال مکاتبات مورد استفاده قرار می‌گرفت توسط مرتضی قلی‌خان شاملو حاکم هرات که درآن زمان از ولایات مهم ایران بود، ابداع و به‌دست محمدشفیع هروی معروف به شفیعا منشی، تحت قاعده درآمد و به‌ وسیله نابغه خوشنویسی این سرزمین یعنی درویش عبدالمجید طالقانی در نیمه دوم قرن دوازدهم به اوج کمال و زیبایی رسید.

حیدری در مورد هدف برپایی نمایشگاه موج نو، عنوان کرد: ما در این نمایشگاه برآن شدیم که با ارائه آثاری از این‌گونه خوشنویسی آن را در اذهان مردم به‌ویژه علاقه‌مندان به این هنر، زنده نگه داریم.

به گزارش روابط عمومی کمیسیون ملی یونسکو- ایران، این نمایشگاه قرار است با سخنرانی حجت‌الله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران، سرور بختی رییس موسسه فرهنگی اکو، استاد یدالله کابلی خوانساری چهره ماندگار هنر ایران و احیاگر خط شکسته ایرانی در موسسه فرهنگی اکو گشایش یابد.

نمایشگاه موج نو روز پنجشنبه ۱۷ بهمن از ساعت ۱۵ در گالری دیپلماتیک موسسه فرهنگی اکو برپا می‌شود و تا ۲۲ بهمن ماه از ساعت ۱۰ الی ۱۸ پذیرای عموم علاقمندان به هنر خواهد بود.

برچسب‌ها هنرهای تجسمی محمد حیدری کمیسون ملی یونسکو حجت الله ایوبی خوشنویسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هنرهای تجسمی محمد حیدری حجت الله ایوبی خوشنویسی هنرهای تجسمی محمد حیدری حجت الله ایوبی خوشنویسی کمیسیون ملی یونسکو موسسه فرهنگی اکو محمد حیدری خط شکسته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۶۰۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران

به گزارش صدای ایران از ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی بامداد چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه به منظور شرکت در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی در باکو عازم آذربایجان شد و جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه در آخرین روز از سفر خود از موزه تاریخ ادبیات شهر باکو بازدید کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این بازدید ضمن برشمردن شخصیت‌های مشترک فرهنگی دو کشور گفت: به مفاخر بزرگ به عنوان زمینه‌های همگرایی بین دو کشور نگاه می‌کنیم؛ اینها جزو میراث مشترک فرهنگی ما به‌شمار می‌روند، ما قرن‌ها کنار یکدیگر زیست کردیم، این ظرفیت‌ها باید باعث افزایش برادری‌ها و همگرایی‌ها باشد نه اینکه موجب واگرایی شود.

وی با بیان اینکه هر کس تلاش کند تا این بزرگان را دست مایه واگرایی قرار دهد حتما دچار اشتباه راهبردی و خطای محاسباتی شده است، افزود: به میراث مشترک فرهنگی با کشور‌های همسایه به عنوان میراث مشترک تاریخی نگاه می‌کنیم و به آنها می‌بالیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: علاقه‌مند هستیم برای این مشاهیر فیلم‌های مشترک تولید کنیم؛ در ترکمنستان برای مختومقلی فراغی همین کار را می‌کنیم، در پاکستان نیز برای اقبال لاهوری کاری را در دست اقدام داریم؛ در سفر هفته گذشته به پاکستان برادران و خواهران پاکستانی به ویژه در شهر لاهور از این موضوع استقبال کردند.

اسماعیلی با بیان اینکه همه اشعار نظامی به زبان فارسی است و میراث مشترکی بین دو کشور به‌شمار می‌رود، افزود: امیدواریم ساخت مجموعه جدیدی را برای حکیم نظامی آغاز می‌کنیم؛ در همین راستا از همکارانم در وزارت فرهنگ جمهوری آذربایجان دعوت کردیم تا ما را در ساخت فیلم سینمایی در این باره کمک کنند.

موزه تاریخ ادبیات شهر باکو در قسمت قدیمی‌این شهر قرار دارد.

دیگر خبرها

  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان
  • گشایش نمایشگاه مشق همدلی در قم
  • بازگشایی نمایشگاه خوشنویسی مشق همدلی در قم
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی مشق همدلی در قم
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی در شهرکرد
  • در زندگی قرآنی، گمراهی راه ندارد