Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان بر ضرورت شناخت آسیب‌های خط و زبان فارسی در فضای مجازی تأکید کرد. ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۸ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشست «زبان فارسی در فضای مجازی؛ پدیده‌شناسی و آسیب‌شناسی» روز گذشته، اول بهمن‌ماه، با حضور غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و جمعی از کارشناسان در فرهنگستان زبان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حداد عادل در این نشست بر ضرورت شناخت آسیب‌های خط و زبان فارسی در فضای مجازی و ارائه راهکار تأکید کرد و گفت: یکی از خصوصیت‌های خط در فضای مجازی شکسته‌نویسی است. شکسته‌گویی که قبلاً در گفت‌وگوها دیده می‌شد امروز به فضای مجازی سرایت پیدا کرده و شاهد انواع و اقسام تجربه‌های خودجوش برای ابداع خطی هستیم که احساسات افراد را منتقل کند.

وی ادامه داد: باید در گروه‌های ادبیات و زبان‌شناسی دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌های مختلف تعریف و جایگاه علمی دقیقی از شکسته‌نویسی ارائه دهیم. پیش از این، شکسته‌نویسی هرگز موضوع علم واقع نشده بود، اما با تبدیل شکسته‌گویی به شکسته‌نویسی باید مطالعات مدونی را آغاز کنیم که شکسته‌نویسی را مدون کند و سامان‌ دهد.

رئیس فرهنگستان زبان افزود: شکسته‌نویسی غیر از خط، در زبان فارسی نیز تغییراتی شامل تغییرات صرفی مانند ظهور مصدرهای جعلی یا تغییرات نحوی داده است که باید بررسی شود.مهمترین وظیفه فرهنگستان شناخت واقعیت‌های فضای مجازی، به‌ویژه از حیث ارتباط آن با خط و زبان فارسی و بعد آسیب‌های متوجه آن با رویکردی واقع‌بینانه است.

حدادعادل با تأکید بر پذیرش گونۀ زبانی در فضای مجازی تصریح کرد: آسیب‌شناسی جامع و ارائه درمان برای آسیب‌ها بر اساس ضوابط وظیفه دیگری است که فرهنگستان باید در کنار دیگر نهادهای مربوط انجام دهد.

وی همچنین با اشاره به اهمیت فضای مجازی در زندگی روزمرۀ همۀ مردم دنیا تأکید کرد: فضای مجازی پدیده‌ای شگرف است که نقطۀ عطفی در تاریخ بشر و قابل مقایسه با ابداع خط و اختراع ماشین چاپ است. مسئلۀ فضای مجازی اگر مهم‌ترین مسئله بشر امروز نباشد، از مهم‌ترین و کلان‌ترین مسائل است.

حداد عادل با اشاره به انواع تأثیرات فضای مجازی گفت: اقتصاد، فرهنگ، علم، امنیت و رسانه از این فضا به‌شدت متأثر شده‌اند و به‌طور کلی فضای مجازی از نظر ارتباطی و مطالعه، سخن گفتن و فهمیدن تأثیری ژرف ایجاد کرده‌ است.

وی یکی از مهم‌ترین خصوصیات فضای مجازی را تبدیل مفصل‌خوانی به خلاصه‌خوانی دانست و یادآور شد: کاربران این فضا به کوتاه خواندن عادت دارند و سیل اطلاعات در این فضا که خیلی هم مفید نیست، و نیز وقتِ کم، این خلاصه خوانی را تشدید کرده است.

حداد عادل با اشاره به رواج نوع دیگری از گفتن و نوشتن‌ افزود: فضای مجازی بیشتر برای سؤالات کوتاه مناسب است تا جواب‌های طولانی و همین خصوصیات باعث شده نسلی معتاد و مشتغل بر عبارات و بندهای کوتاه ظهور کنند.

وی با اشاره به تبدیل شکسته‌گویی به شکسته‌نویسی در فضای مجازی تأکید کرد: شکسته‌نویسی قبلاً در زبان گفتار باب بود و در زبان نوشتار از خط معیار استفاده می‌شد، اما این خصوصیت اکنون به فضای مجازی رسیده است. باید این واقعیت را بشناسیم، بپذیریم و بدانیم قابل تغییر نیست.

مشکلات آموزش زبان فارسی در کرواسی چیست؟انتشار 2 اثر از مردی که اموالش را وقف زبان فارسی کردحلقه‌های گم‌شده آموزش زبان فارسی در جهان؛‌ کرسی‌هایی که جزیره‌ای عمل می‌کنند

این نشست یک‌روزه به‌عنوان اولین نشست گروه زبان و رایانۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی و با هدف شناخت جایگاه خط و زبان فارسی و آسیب‌های آن در فضای مجازی در فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار شد.

انتهای پیام/

R1013197/P/S4,35/CT12 واژه های کاربردی مرتبط حداد عادل فرهنگستان زبان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حداد عادل فرهنگستان زبان حداد عادل فرهنگستان زبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۸۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسرو غفوریان کیست؟

انتشار فیلمی از اعترافات خسرو عفوریان که به لحاظ چهره شباهت بسیار زیادی به مهران غفوریان دارد مبنی بر اینکه کارمند ساواک در دوران پیش از انقلاب اسلامی بوده است، با حواشی فراوانی در فضای مجازی رو به رو شد.

به گزارش تابناک- بر اساس این فیلم این فرد مدعی است که سابق بر این عضو ساواک بوده و پس از انقلاب اسلامی از گذشته خود ابراز ندامت می کند.

بر اساس اطلاعات موجود خسرو غفوریان پس از آزادی از زندان فوت می کند.

عبدالرضا داوری یکی از فعالان فضای مجازی مدعی شده است که خسرو غفوریان پدر مهران غفوریان است.

همچنین از مهران غفوریان دست نوشته و تصویری وجود دارد که نشان می دهد او برای پدرش به نام خسرو غفوریان دلنوشته منتشر کرده و نیز بر سر مزار او حاضر شده است.

بر اساس این گزارش هنوز مهران غفوریان در این خصوص توضیحاتی ارائه نکرده است.

دیگر خبرها

  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت تصویب شد
  • ببینید/ ایران از واقعیت تا فضای مجازی
  • ببینید | ادبیات فارسی بر قله جهان
  • علت مشکلات جیدون سانچو در منچستریونایتد از زبان تیری آنری (زیرنویس فارسی)
  • ادبیات فارسی بر قله جهان + فیلم
  • آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟
  • خسرو غفوریان کیست؟
  • زبان طنز نیشدار است
  • پرطرفدارترین تیم فوتبال ایران با روایت صفحات مجازی
  • صبا آذرپیک به ۲ سال حبس قطعی و ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شد