Web Analytics Made Easy - Statcounter


مهمترین یافته به دست آمده از فصل سوم کاوش باستان‌شناختی در تپه تخچرآباد بیرجند متعلق به اواخر عصر آهن جدید یک قطعه سفال‌نوشته شکسته دارای چند حرف به خط پهلوی اشکانی است.

به گزارش بی‌باک به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، محسن دانا، سرپرست فصل سوم کاوش باستان‌شناختی در تپه تخچرآباد بیرجند با اعلام این خبر گفت: این سفال نوشته پیش از خشک شدن سفال با یک شئ نوک تیز بر روی بدنه آن ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته این باستان شناس، بقایای معماری به دست آمده در این فصل در بالاترین سطح شامل دیوارها و فضاها، کف، اجاق و یافته‌ها شامل سفال، دست افزار و سنگ چاقوتیزکنی بود.
او با اشاره به کاوش گسترده در فصل سوم برای شناسایی ماهیت بنا و فضاهای احتمالی درون آن گفت: در پایان این فصل پلان بیرونی به طور کامل کاوش شده و تا عمق حدود ۵/۱ متری از بالاترین سطح تپه از زیر خاک خارج شد.

او افزود: در این کاوش مشخص شد بنای تخچرآباد، بنایی خشتی و چینه‌ای به صورت دایره نامنظم است که شش برج توپر بر گرداگرد خود دارد.

او با اشاره به تفاوت اندازه و شکل برجها با یکدیگر گفت: کاوش گسترده در سطح درونی بنا تا عمق حدود نیم متری نشانگر گستردگی فضاهای معماری دوره اشکانی در بالاترین سطح این بنا است.

به گفته این باستان شناس، فضاهای شناسایی شده دوره اشکانی در فصل سوم ارتفاع اندکی داشتند و پس از ترک آن‌ها را به طور آگاهانه با سنگ پر کرده بودند.

او افزود: فضاهای شبه مسکونی فصل سوم در کنار فضاهای به ظاهر آیینی به دست آمده در فصل دوم نشان می‌دهد تعداد اندکی (احتمالاً کاهن) در این فضاها در دوره اشکانی زندگی و مراسم آیینی خود را برگزار می‌کردند.

این باستان شناس، هدف از فصل سوم کاوش در این محوطه را تکمیل باقی مانده پلان بیرونی بنای خشتی عنوان کرد که حدود دوسوم آن در فصلهای پیشین شناسایی شده بودند.

به گفته وی در دو فصل پیشین که در سالهای ۱۳۸۸ و ۱۳۹۵ انجام شده بود، بقایای یک بنای خشتی به دست آمد که بیرون آن با شن و درون آن با خشت و سنگ به طور آگاهانه پر شده بود. بر اساس شواهد به دست آمده از دو فصل پیشین این بنا اواخر عصر آهن جدید و اوایل دوره هخامنشی تاریخ گذاری شد.

به گفته وی و براساس شواهد بخشهایی از سطح پرشده بنا، در دوره اشکانی به طور محدود مورد استفاده قرار گرفته است.


--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۳۶۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | سخنان شاپور بختیار در مورد شخصیت و سبک زندگی امام خمینی در جلسه‌ی شورای امنیت حکومت پهلوی

264 33

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902339

دیگر خبرها

  • گشایش نمایشگاه موزه عبرت در شیروان
  • ببینید | سخنان شاپور بختیار در مورد شخصیت و سبک زندگی امام خمینی در جلسه‌ی شورای امنیت حکومت پهلوی
  • زبانزد شدن تجمل‌گرایی اشرف خواهر شاه + عکس و سند
  • آغاز به کار طرح مدرسه هنر در کاشان
  • تخت جمشید 100 سال قبل چه وضعی داشت؟ (عکس)
  • ۴۰ درصد فضاهای آموزشی بَردَسکَن خراسان رضوی در طرح نوسازی قرار گرفته‌ است
  • کشمش و سفال همدان تقویت کننده مبادلات تجاری کشور
  • تاثیر لاین نوری بر دکوراسیون داخلی 
  • کشمش و سفال همدان تقویت کننده مبادلات تجاری کشور+فیلم
  • مادر شاه چگونه رحیم علی خرم را به ثروت افسانه‌ای رساند؟